Knoflooksoep uit Madrid

Ingrediënten: ¼ Kg brood, 6 teentjes knoflook, 4 eieren, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel paprikapoeder, zout

(voor de bouillon): 1 ui, 3 wortelen, 2 preien, 3 teentjes knoflook, ¼ kool of selderij, een stuk schenkel, ¼ kip, 1 kalfsbot, een stuk varkenslende

Bereidingswijze:
Trek eerst de bouillon en bewaar deze. Schil de knoflook en snij in niet al te dunne plakjes. Fruit ze in een pan met olijfolie. Leg ze apart op een bordje.

Snij brood in dunne plakjes. Bak ze in dezelfde olie tot ze bruin zijn en leg ze ook apart.

Leg nu gebakken brood, de knoflook in een pan. Schenk er de olie bij. Voeg ook paprikapoeder en de bouillon toe. Laat nu samen gedurende 10 minuten op laag vuur sudderen.

Breek, één voor één de eieren, en laat ze in de soep vallen. Zet nu het vuur hoog en pocheer de eieren in de soep.

Heet serveren.